دکتر عبدالرضا پازوکی در سومین کنگره بینالمللی سلامت در اربعین، گفت: این کنگره ۱۱ تا ۱۳ مرداد ماه و پس از دهه اول ماه محرم در مرکز همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار میشود.
حضور ۴۰ کشور در کنگره بینالمللی سلامت در اربعین
تخمین ما این است که بیش از ۲۰۰۰ شرکت کننده از رشتههای علوم پزشکی و… در کنگره بینالمللی سلامت شرکت کنند.بالغ بر ۴۰ سخنران خارجی در این کنگره سخنرانی خواهند کرد و حدود ۱۰۰ نفر هم مهمان خارجی به عنوان شنونده خواهیم داشت.
وی افزود: در داخل کشور با توجه به اینکه هماهنگی بسیار خوبی بین حوزههای خدمت رسان وجود دارد ما با مشکلات بسیار کمتری مواجه هستیم. باید آمادگی خود برای سفر اربعین سال جاری را افزایش دهیم تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنیم. با توجه به اینکه ستاد اربعین به ریاست وزیر کشور برگزار میشود و تمام سازمانهای مرتبط حضور دارند و بسیج کامل دانشگاههای مرزی و دانشگاههای در مسیر کشورهای مجاور اتفاق افتاده است، سعی کردیم از بروز مشکلات جلوگیری کنیم و حتی داخل کشور هم با مشکل مواجه نشویم.
او ادامه داد: پیاده روی اربعین تجمعی باشکوه است. اربعین به عنوان حادثه منحصر بفرد و تجمع انبوه مشخصاتی خاص دارد، به شکلی که در اربعین سال گذشته بالغ بر ۲۳ میلیون نفر از نوزاد تا سالمند در آن حضور یافتند و این حضور هم به علت پیاده روی به شکل روان و پخش بود که حوزههای مختلف سلامت باید برای این مسیر آمادگی کافی داشته باشند. در اربعین از نوزاد تا افراد سالمند بالغ بر ۱۰۰ سال حضور پیدا میکنند و این امر ارائه خدمات سلامت را متفاوت میکند.
پازوکی ادامه داد: معمولا در تجمعات انبوه افراد از یک جامعه خاص هستند اما در تجمع اربعین از بالاترین سطح سلامت تا پایینتر سطح سلامت افراد حضور پیدا میکنند و حفظ سلامت آنها اهمیت مییابد.
وی با تاکید بر لزوم حفظ سلامت در بلایا، اظهار کرد: متاسفانه گاهی شاهد تحرکات گروههای خاص در این تجمعات هستیم که با اعمال انتحاری و تروریستی ممکن است سلامت افراد را تهدید کنند و باید حوزه سلامت بتواند به موقع پاسخگوی این موضوعات باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، ادامه داد: با توجه به گستردگی امر تجمع اربعین امسال با ۲۰ کمیته علمی به سراغ بررسی مباحث میرویم. با توجه به فصل گرما در اربعین حسینی، سلامت مواد غذایی زائران باید بیشتر مورد توجه ویژه قرار گیرد و برنامهریزی برای ارائه خدمات مواد غذایی سالم باید انجام شود. انواع افراد حتی با بیماریهای خاص در این تجمع حاضر میشوند که نیازمند مراقبت ویژه هستند.
در بخش ضرورت رعایت بهداشت فردی و عمومی نیز باید راهکارهای مناسب برای زائران در دستور کار باشد. برای تامین درمان بیماریهای پوستی، عضلانی و اسکلتی، دارو و تجهیزات نیز در کمیته علمی اربعین مورد بررسی قرار میگیرد. باید با توجه به نوع بیماریها دوز مشخص مورد نیاز از دارو در موکبهای درمانی ارائه شود.
کنگره بینالمللی سلامت در اربعین
وی با تاکید بر اهمیت دفع بعداشتی زبالهها در این تجمع، گفت: باید بهداشت فردی و بهداشت محیط به شکل توام در این زمینه مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش زیرنویس، محمد رئیسزاده، رئیس سازمان نظام پزشکی نیز در بخش دیگری از این نشست خبری، گفت: مفتخر هستیم که سازمان بتواند در ارائه خدمات سلامت به زائران اربعین کمک کند. در این راستا میتوانیم ارائه همه خدمات سلامت، بهداشت و امدادی را در قالب یک کتاب برای عرضه به سایر کشورها تدوین کنیم
منبع:ایسنا